понедељак, 21. новембар 2011.

TUI u Crnu Goru dovodi 35.000 britanskih turista u naredne dvije godine

BUDVA - - Postojeći hotelski kapaciteti Crne Gore nijesu dovoljni i zajednički se mora raditi puno da se crnogorski turistički proizvod nađe na britanskom tržištu, smatra generalni direktor TUI Travel-a za sjevernu Evropu, Johan Lungren.
On je na konferenciji za novinare u Budvi saopštio da strateški petogodišnji planovi TUI Travel-a, u kojem će se ponovo naći Crna Gora, predviđaju zakup dvije hiljade soba u ovdašnjim hotelima, uglavnom visoke kategorije. Lungren je dodao da strateški plan predviđa i povećanje broja gostiju sa britanskog tržišta na 35.000 u naredne dvije godine.

Ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić ocijenio je da je veoma značajno što je TUI Travel zainteresovan za Crnu Goru, a njegov dolazak i dovođenje značajnog broja britanskih turista doprinijeće, pored ostalog i produžetku turističke sezone.

- Iako je poznato da nemamo dovoljno hotela visoke kategorije, značajno je da ćemo uz pomoć TUI-a, imati kvalitet više da nam gosti dolaze tokom cijele godine. Učinićemo sve da pomognemo ovakve projekte, sa željom da narednih godina u Crnoj Gori bude mnogo više britanskih turista - rekao je Sekulić.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović zadovoljan je zbog partnerstva sa turoperatorom TUI Travel-om, tim prije što će se povećati broj britanskih turista, koji će produžiti trajanje turističke sezone od minimum 150 dana. On smatra da je pored toga, veoma značajno što će se crnogorski turistički proizvod, posredstvom ovog turoperatora, naći na turističkom tržištu Evrope.

Članovi top menadžmenta TUI-a za Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku u maju su posjetili Crnu Goru, nakon čega su je uvrstili u strateške petogodišnje planove. Tim planovima se predviđa povećanje broja gostiju, zakup soba različitih kategorija, kao i čarter letovi od aprila do oktobra.

TUI je multinacionalna kompanija koja se bavi turizmom i putovanjima, i jedna je od najvećih u svijetu. TUI posluje širom Evrope i posjeduje turističke agencije, hotele, avione, kruzere, a najveća jedinica je aviokompanija TUI Airlines.

Нема коментара:

Постави коментар