понедељак, 21. новембар 2011.

Toronto Life: Crna Gora kao "destinacija Munkistan"

PODGORICA - „Za jednog investitora je izvanredna mogućnost da može sjesti sa premijerom i reći mu – hajde da mi sada dogovorimo poresko i radno-pravno zakonodavstvo Vaše države“, kaže izvršni direktor kompanije „Adriatic Marinas“ Oliver Korlet za "Toronto life" magazin.
Pod intrigantnim naslovom „Destinacija Munkistan – pogled na novo jadransko igrališe za super bogate Petera Munka", kanadski magazin donosi veoma zanimljivu priču sa insajderskim pogledom na razvoj marine za mega jahte u Tivtu.

Cijeli članak „začinjen“ je mnoštvom detalja o privatnom životu Munka i njegovih saradnika, okupljenih na projektu izgradnje „novog Saint Tropeza“ i „igrališta za tajkune“ na crnogorskoj obali Jadrana, a sve je garnirano nizom fotografija sa ljetošnje trodnevne zabave u „Porto Montenegru“ –proslave rođendana britanskog bankara Nathaniela Rotschilda koji je jedan od Munkovih glavnih partnera u ovom projektu.

Tako javnost sada u „Toronto Lifeu“ može vidjeti do sada skrivane fotografije iz arhive „Porto Montenegra“ sa fancy detaljima sa Rotschildovog derneka u onome što i novinari kanadskog lista već prepoznaju kao privatnu državu Petera Munka u Crnoj Gori i nazivaju imenom Munkistan.

Нема коментара:

Постави коментар