понедељак, 21. новембар 2011.

Miodrag Kostić na sastanku sa Katnićem i Čelebićem zbog Instituta Simo Milošević

PODGORICA - Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić Kole ponovo je zainteresovan za investiranje u Instutut „Dr Simo Milošević“ u Igalu, piše današnji Dan, pozivajući se na neimenovane pouzdane izvore.
Srpski biznismen se, kako navodi list, juče zbog toga sastao sa crnogorskim ministrom finansija Miloradom Katnićem i vlasnikom preduzeća Čelebić, Tomislavom Čelebićem, u podgoričkom restoranu „Leonardo“, gdje se, kako tvrdi list, raspitivao oko uslova privatizacije.

Vlada trenutno priprema tendersku dokumentaciju za prodaju 56,48 odsto akcija kapitala Instituta, a prema nezvaničnim informacijama, dokumentacija će biti gotova do kraja godine, kada bi trebalo da se raspiše tender, treći po redu.

Prošlogodišnji tender je propao kao i prvi koji je raspisan 2008, godine, a Vladin cilj je da postavi što bolje uslove kako bi privukla što više kompanija i privatizovala institut, pa se razmišlja o dugoročnom zakupu banjskog lječilipta.

Maja Krstajić, portparol preduzeća Čelebić, kazala je Danu da je Kostić lični Čelebićev prijatelj, te da je podgorički biznismen iskoristio lično prijateljsto kao povod da upriliči neformalni sastanak i ubijedi Kostića da ulaže u projekte u Crnoj Goru.

Kostić je za prvi tender 2008. otkupio dokumentaciju.

Inače, današnji Blic piše da Kostićeva MK grupa sada ima problem da uposli novac, jer je od EBRD-a dobio kredit od 80 miliona eura i najavio kupovinu nekoliko kompanija u Srbiji i regionu, koja, prema aktuelnim tržišnim cijenama vrijede oko 120 miliona eura.

Нема коментара:

Постави коментар