понедељак, 21. новембар 2011.

Porto Montenegro: Nismo vrijeđali stanovnike Tivta

TIVAT - Izvršni direktor „Porto Monenegra“ Oliver Korlet kazao je da je kanadski list „Toronto Star“ „pogrešnom interpretacijom“ razgovora sa Peterom Munkom, netačno objavio da je kanadski milijarder bivše tivatsko vojno brodogradilište Arsenala platio 155 miliona eura.
Korlet je rekao da Munk nema potrebe da se izvinjava radnicma Arsenala zbog svojih izjava „Toronto Lifeu“ o njima kao „bandi Kiprana iz prošlog vijeka“ i „ljudima koji nikada jahtu vidjeli nisu“.

„Računajući i iznose koje smo platili za socijalni program, čišćenje lokacije i ekološku sanaciju, kupovina Arsenala nas je košala 23 miliona eura. Kada se na to doda iznos od preko 100 miliona eura investicija u izgradnju 'Porto Montenegra' u poteklih pet godina, dolazimo do cifre od preko 123 miliona eura koja odgovara sumi od nešto preko 150 miliona kanadskih dolara, tako da mislim da je u tome bio nesporazum sa novinarskom 'Torono Lifea“, rekao je Korlet na pres konferenciji u Podgorici.

Čelnici „Porto Montenegra“ saopštili su da neće demantovati niti tužiti novinarku „Toronto Lifea“ Leu McLaren Korlet je kazao da Mank „nikada nije upotrebio termin „Munkistan“ u vezi „Porto Montenegra“, kao i da je mankistancima same sebe nazvala „grupa Kanađana koji su voleći Munka i cijeneći njegov integritet, odlučili da ga slijede i došli u Porto Montenegro“.

„Emocije su razumljive, ali je on samo pokušao da objasni kakva je bila atmosfera oko onoga što se tada dogadalo u Tivtu. Već u nastavku tog teksta Munk je dodao da su Tivćani međutim danas, prihvatili Porto Montenegro i doživljavaju ga kao važan faktor grada i ekonomije Crne Gore“, kazao je Korlet.

Na pitanje „Vijesti“ sa prokomentariše Munkove slične navode o Tivćanima koji su ga navodno pljuvali ili mu prijetili batinama koje je saopštio u nekoliko intervuja drugim stranim medijima, član Borda direktoa „Porto Montenegra“ Mladen Miranović odgovorio je citiranjem druge Munkove izjave da je „Crna Gora zemlja hrabrih i ponosnih ljudi sa puno emocija i gostoprimljivosti.“

Čelnici „Porto Montenegra“ saopštili su da neće demantovati niti tužiti novinarku „Toronto Lifea“ Leu Mclaren zbog načina na koji je interpretirala Munkovu priču o Tivćanima, kupoprodajnu cijenu Arsenala, ili prenijela izjavu Olivera Korleta da je „za jednog investitora je izvanredna mogućnost da može sjesti sa premijerom i reći mu – hajde da mi sada dogovorimo poresko i radno-pravno zakonodavstvo Vaše države.“

„Ta moja izjava pogrešno je ovdje protumačena, a data je da bih stranoj javnosti objasnio kako zapravo u Crnoj Gori postoji odličan i otvoren dijalog između Vlade i investitora da bi se napravilo što bolje ekonomsko okruženje. Ne žalim što sam to rekao jer zaista smatram da Crna Gora ima dobru komunikaciju sa investitorima.“, kazao je Korlet ističući da on lično, niti bilo ko drugi iz menadžmenta „Porto Montenegra“ „nije nikada učestvovao u pisanju ili pisao bilo kakvo zakonsko riješenje u Crnoj Gori.“

Нема коментара:

Постави коментар